Undvik

Det finns många saker man bör undvika, på samma sätt som det finns många fantastiska saker att uppleva i Stockholm. För att göra det överskådligt delar vi upp det i flera kategorier.

Restaurang och café

Det finns väldigt många bra resturanger i Stockholm, därför finns det ingen som helst anledning att gå på någon dålig! Och det finns många dåliga. Det verkar finnas ett stort inslag på många restauranger av att gästen ska få vara glad över att man ens får komma dit och äta.

Så ska det givetvis inte vara. Därför kommer en sammanställning här av ställen där vi fått dålig mat eller dålíg service.

Restauranger och Caféer att undvika

Rekommendationer

 

Slottet  – gå inte nära

För det första så är de flesta tänkade människor, och majoriteten av riksdagsledamöter har jag läst, för avskaffandet av monarkin. Men viktigare är att kungen inte bor där. Det enda du hittar är några nervösa värnpliktiga med skarpladdade vapen. Och sedan är slottet inte vackert heller. Någon liknar det vid ett fängelse – med rätta. Gå och titta på något snyggt istället.

Dessutom, om du haft förhoppningen om att bli prins, genom att hänga runt slottet och få ihop det med Victoria, så är det kört. För det första så är hon förlovad, och inte ens hon hängde där utan gick hellre på ett sunkigt gym, där man kan spotta kändisar. Ett vanligt stockholmsnöje.


Områden att undvika

Drottninggatan! Det är en gata man bara passerar, och då endast om man måste eftersom den är fullproppad av vilsekomna turister. Inget av värdet att se här, passera!

Vasagatan! Måste man passera när man ska till centralen, eller spela bort sina pengar på Casino Cosmopol, men den är urbota tråkig med ställen som Jensens Böfhus och Burger King – och de är nästan höjdpunkterna.

Gamla Stan! Om man redan har fullt förrådet av Sverige T-shirts eller muggar med älgmotiv finns det få anledningar att spendera alltför mycket tid i Gamla Stan för att shoppa. Det finns bara billigt turist-krams. Stadsdeleen är förvisso gammal och bär på en hel del historia, men se då till att få med en guide som kan berätta om den, istället för att trängas med en massa tyska turister och billiga souvenirer. Varning också för många restauranger, som är rena turistfällorna. Det finns dock undantag, både med ställen som Grill och Bistro Ruby, samt den nyfunna 19 glas.

Björns Trädgård. Visst kan man hänga här precis bredvid Medborgarplatsen om man gillar knivslagsmål, och att 12 åringar försöker kränga en cigarett (hände mig sist jag var där). Men annars tar man sig bäst bara något kvarter bort för bättre ställen. Om man inte behöver en klassisk fylleburgare, då man måste ta sig sig dit. Eller om man råkar hålla på Bajen pga genetisk defekt då Kvarnen ligger precis intill.

 


Golf

Det finns många bra golfbanor, så undvik de dåliga. Närmast tänker jag på de vid Lindö Park. Dåligt underhållna med högt speltryck, och inga direkt intressanta hål. Der kanske går att tjäna pengar på dem om man är företagare, eller gick på 80-talet, men man kan knapps spela golf där. Spela någon annanstans!

 

Detta är en högst personlig lista med tips på saker man bör undvika i Stockholm. Det beror säkert på egen smak, kanske på otur vid ett enskilt besök och kanske känns orättvist. Men världen är tyvärr inte rättvis, och vi vill dela med oss av vad vi  tycker. Kanske kan vi få någon att att istället för minor uppleva det bästa av Stockholm!

Tags: