Restauranger

Lyx

Leijontornet

En fantastisk restaurang och en enastående matupplevelse. Deras 5 rätters meny var en fantastisk kombination av smaker, som passa väl ihop. Nogrannhet och sinne för detaljer i alla delar. Mycket trevlig lokal och bra service. Så bra att den förtjänar en mer utförlig recension:

Besök på Leijontornet

Kolla även in Frantzén Lindeberg, enligt Fasching

 

Esperanto

Har en stjärna i Guide Michelin, men det måste vara en tidsfråga innan de får sin andra. Endast ett besök, pga budgetskäl, men det var minnesvärt. En avsmakningsmeny med experimentella rätter och modern mat var extremt god. Vin fick vi till, men kommer inte ihåg om det var gott, men så dyrt som det var måste det varit det. Speciellt eftersom jag ville gå dit igen.

Lux

Fantastisk restaurang! I Electrolux gamla lokaler på Lilla Essingen – bara det gör det värt ett besök. Mycket bra service och god mat, där avsmakningsmenyn verkligen rekommenderas. Brödet till är helt nybakat och att vi vid ett av besöken fick vänta några minuter på att det skulle vara klart är en ”miss” man kan leva med. Brödet i sig gör det värt ett besök.

Mathias Dahlgren

Endast ett besök – under vintern 08/09, innan de fick sina tre stjärnor – och då i Matbaren, men den får ändå en rekommendation. Mycket bra mat, som lagas i köket som man kan se in i. Den bräserade oxkinden fick en nästan att bli religiös, så god var den. Den Bolivianska chokladen till efterrätt har fått Elin Peters på DN att gå i spinn och skriva spaltmeter med snålvattnet rinnande, och mig att bli proppmätt. Besöket skapade dock en grupp på Facebook i ren protest mot de höga vinpriserna.

 

Mellan

Mäster Anders

Denna krog kan givetvis diskuteras, men det har varit min stamkrog under ett par år. Maten är god, med ett tema av Fransk Bistro, där tonfisken är min favorit. Till detta ska du äta Spenatsallad med parmesan, och Potatispuré. Eller så väljer du själv. Men lokalen är slammrig med klinker golv och kaklade väggar, och personal springer kanske inte alltid benen av sig. Men är det ett stamhak så är det. Rekommenderas alltså!

Lo Scudetto

Var ju egentligen bäst när den låg på Söder, men var liten och trevlig och alltid fullsatt. Som gjord för en bra date med intim stämning. Såg väl potentialen att ha fler gäster och flyttade till Östermalm. Har dock fortfarande bra mat, men inte lika intim och mysig stämning.

Döden i Grytan

Den bästa Italiernaren i stan, full stop. Det är kött-brodern till fisk-systern Den Gamle och Havet. Lite i tassamarkerna bortåt Norrtull, men väldigt bra mat. Bra urval av Italienska viner gör sitt till. Och om man inte vill öva sin emaptiska sida kan man tycka synd om ägarna.

Tabbouli

Beirut Cafe må ha det bästa ryktet, men maten på Tabbouli är lika bra. De har två restauranger, och åtminstonde den på Kungsholmen är gemytlig, och med bra service. Deras buffe med smårätter rekommenderas, men ta inte den stora med de grillade rätterna till. Det finns ingen chans att du klarar av att äta allt. Till detta ska du dricka en Chateau Musar, eller kanske en Ksara i nödfall. God Libanesisk mat som rekommenderas!

Pizza

Det finns såklart många olika pizzarestauranger i Stockholm. En kedja som har bra, men hyfsat dyra pizzor, är Ciao Ciao. De drivs indivudellt och alla är inte lika bra. Men de har stora tunna pizzor, och färska råvaror.

Zoes Barcode, Jungfrugatan

Stockhoms bästa restaurang med urbra service av ägaren Fredrik. Var stamkund under många år. Och sörjde när den dag när Fredrik slog igen, för att bli ersatt med ännu en intetsägande Italienare. Om du öppnar på nytt Fredrik så har du en kund här

 

Budget

Indian Curry House

Ser inte mycket ut för världen, med klinkergolv och enkel inredning. Men det är Stockholms bästa Indier.

Bees Thai

Thai-ställe som äre perfekt för takeaway. Lunch för 60 spänn, och något dyrare kvällstid. God Wok av olika sorter i väl tilltagna portioner gör det till et bra ställe. Miljön är väl inte fantastisk och det kan vara mycket folk, men uteserveringen på somrarna fungerar bra!

 

Sunkhak

Om du är intresserad av sunkhak så har du kommit till fel site. Gå till Drottningatan eller runt Fridhemsplan och din lycka är gjord. Eller irra runt på Söder. Utgå från Krönet på Götgatan.

Varsågoda, några utvalda restaurangrecensioner i Stockholm. Hoppas du hittar några bra restaurangtips här.

 

Restaurang-recensioner

DN På Stan

Vinovis Restaurang

Allt om Stockholm

SvD