Massage i Stockholm

Att förbättra de anställdas hälsa och arbeta med friskvård är viktigt för många företag i Stockholm. Ett led i det är att erbjuda de anställda företagsmassage. Det brukar gå till som så att en massör kommer ut till företaget på en bestämd dag och masserar de som vill mot en rabatterad kostnad.
Då massage är nyttigt för både kropp och själ, ser många företagsledare vinst i att kunna erbjuda personalen det och det får man väl tycka är alldeles korrekt!

Med hjälp av massage hjälper man kroppens blodcirkulation på traven, samtidigt som spända muskler och leder mjukas upp.
Ordet massage finns i lite olika språk. På grekiska betyder till exempel massage ”knåda” och på arabiska är massage ett ord som står för ”trycka lätt” och att knåda och trycka är ju precis vad en massör gör.

Men i det där knådanden och tryckandet finns det flera olika sorters massage, allt från lätt beröring till djupgående massage som behandlar musklerna och vad som passar kan vara olika från person till person och om man behöver hjälp att rätta till en skada eller bara vill ha en njutfull, friskvårdsförebyggande stund.

Även de allra minsta kan få massage och i Stockholm finns det speciella kurser för babymassage, dit man kan gå med sin bebis och under handledning själv masserar sin bebis. Just en typen av massage är till vinning för både den lilla bebisen som får massagen och föräldern som ger massagen. Förutom de fysiska vinningarna är det ett mysigt sätt att knyta an till det lilla barnet och kan vara ett rofyllt avbrott i den stressiga småbarnsvardagen.

Även den nyblivna mamman kan må bra av en riktigt avslappnad stund med rogivande massage. När en bebis kommer till världen, får han eller hon i regel en massa presenter i form av till exempel kläder. Som uppvaktande anhöriga till den nya familjemedlemmen, glömmer man ibland bort mamma och pappa. Ett presentkort till båda på massage- och spabehandlingar är något som tveklöst kommer att uppskattas. Då får man förstås inte glömma bort att barnpassning självklart ingår i presentkortet!
Det kan dock vara bra att kolla upp om den typen av behandling, man tänker sig att ge bort till en nybliven mamma, funkar i det fall hon ammar sin bebis. Framför allt är det somliga eteriska oljor man ska undvika.

Även om man som par inte har barn, kan det vara ljuvligt att gå på massage tillsammans. Förutom att man tillsammans kan få varsin behandling och kanske kombinera det med en trevlig middag, en hel dag helt enkelt, finns det kurser i Stockholm där man som par kan gå och få vägledning och massera varandra. En helt ny värld av beröring!